Så var första öringpasset gjort..



Klockan ringde 04:30 och de var bara att kliva upp å se glad ut. För de var ju dags för lite havsöring. För dagen så var de jag, Macke och Pelle som skulle ut och bända lite öring.
När vi väl kom ner till havet så insåg vi att de blåste bra och ekolodet visa 6,7 grader i vattnet. Helt optimalt med andra ord.
När vi åkt ut en bil på havet så börja vi rigga våra spön. Snacket i båten var att de skulle bli en bra dag. Men vi visste inte hur de skulle sluta.

Första stoppet fick vi ingen känning, inte andra stoppet och häller inte det tredje stoppet. Då börja vi grubbla lite och vi sa "va fan" Men så gled vi förbi ett hett ställe och PANG jag hade en på stötning och öringen visa sig i vattnet. Vi åkte om och drev förbi samma ställe en gång till men nej han ville inte vara med mer. Nå väl vi drar vidare.

Lite längre båtresa denna gång, kommer fram till stället. De ser helt optimalt vinden ligger på och allt de luktar öring. Andra kastet för Macke så säger han "JA där satt den". Vi ser att de bara är en liten fisk men de är ju ÖRING.

Sen var de som om öringen ville bara visa sig för oss.  Vi tappa två vi fick upp två vi tappa en. Så gick dagen. När vi kommer fram till en av de sista stoppen så höjer Pelle rösten "JA jag har en fin fisk" de visa sig vara en härlig havsöring på 3 kg och togs på ett No Name- Fire face

För Pelle var ju detta hans första öring pass från båt och han vart ju helt såld så de var inte sista gången han var med mig ut. Så han satte ett skapligt PB på 3 kg.
Slut resultatet blev 8 st öringar som vi håva upp i båten sen tappa vi säkert en 6-8 st. Så vi har nog haft vårt livs bästa öring fiske.

Näste helg hoppas vi på bra vindar så ska vi ut igen.

Tjing Johan

           


Kommentarer
Postat av: Anonym

underbart vacker bild

www.enlitentax.blogg.se

2008-10-27 @ 21:05:39
Postat av: Anonym

Fina bilder johan. Ser fram emot att komma ner och fiska med dig.

2008-10-28 @ 21:19:31
Postat av: Maria

Ser härligt ut.

2008-11-01 @ 09:00:28
URL: http://mareng007.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0